Bonisimo
annonce:
Brugere online: 0
Gæster online: 1529
Antal opskrifter: 90
Du er her: Forside > Forretter > Hvidvinsdampede muslinger
Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger

Denne ret vil sikkert kræve at du aflægger din lokale fiskehandler et besøg. Det er nemlig ikke ret tit at man kan få blåmuslinger i supermarkederne, og når man kan, er de sjældent særligt appetitlige.

Retten er både nem, hurtig og særdeles lækker. Den kan bruges både til forret eller som en let hovedret om sommeren.
Til 4 personer. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.

Ingredienser

1-1½ kg blåmuslinger
6 fed hvidløg
2 håndfulde bredbladet persille
3 store tomater
3 dl hvidvin
Olivenolie
2 spsk. smør

Fremgangsmåde

Tag en stor gryde og fyld den med vand. kog vandet. Lav et lille snit i skrællen på tomaterne og kom dem ned i det kogende vand. Tag dem op efter 15-20 sek.
Køl dem i iskoldet vand. Det gør at man nemt kan tage skrællen af tomaterne.

Skyl og rens muslingerne i kold vand. Hvis de er åbne så prøv at banke let på dem, hvis de lukker sig sammen er de stadig levende og er ok at spise. Hvis de forbliver lukkede er de døde og skal smides ud.

Hak hvidløg og persillen fint. Hak de flåede tomater groft.

Tag en stor gryde og og kom olien i. Svits hvidløgene. Tilsæt nu persille og tomaterne varm igennem, smag til med salt og peber. Kom muslingerne op i gryden.
Rør et par gange rundt i gryden så hvidløg, persille og tomaterne fordeles på muslingerne. Kom nu hvidvinen ned i gryden og læg låg. Damp i ca. 10 min.
Kom nu smøren ned i gryden for at runde saucen af.

fordel muslingerne og saucen i 4 dybe tallerkener, pynt evt. med lidt hakket persille og server med et stykke brød og et glas kold hvidvin til.

Læsernes Bedømmelse

Opskriften er endnu ikke blevet bedømt. Log ind for at bedømme. 

Hent opskriften

Hent opskriften Du kan hente denne opskrift som en pdf fil så du nemt kan printe den og tage den med i køkkenet. Kræver Adobe Acrobat Reader som kan hentes her.

Send opskriften til en ven

Vens navn:Din kommentar:
Vens email:
Dit navn:Sikkerhedskode:Indtast denne kode
Din email:
Koden ovenfor:

Kommentarer

skriv kommentar
Luk
Dit navn:
Din email (vises ikke):
Sikkerhedskode:Indtast denne kode
Koden ovenfor:
Din kommentar:


Der er endnu ikke tilføjet nogen kommentarer. Du kan være den første!
  © Bonísimo 2014. Tekst, billeder og grafik på denne side tilhører Bonísimo.